Det Nya Riket (Heart of Iron Doomsday AAR)

Här diskuteras filmer, dokumentärer, serier, spel, böcker, tidskrifter och hemsidor med anknytning till militärhistoria.
Kategoriregler
Du använder väl "spoilertaggen"
Spoiler:
när du nämner slut och viktiga händelser i filmer och serier?
Skriv svar
Gentlemannen
Menig
Menig
Inlägg: 60
Blev medlem: 21 jul 2006 22:07
Kön: Man
Från: Halland
Militär Grundutb: Annat
Ort: Halland
Kontakt:

Det Nya Riket (Heart of Iron Doomsday AAR)

Inlägg av Gentlemannen » 21 jul 2006 22:22

Godagens min herrar. Hittade det här trevliga forumet av en slump, verkar mycket intressant. Har sen en tid tillbaka skrivit på en AAR (after action report) som jag tänkte lägga ut här i hopp om att någon kanske finner det intressant och roande. För er som inte redan vet så innebär AAR att man skriver en redogörelse/historia utifrån hur ett spel utvecklar sig (hur mycket skönlitteratur kontra redogörelse det blir skiftar). Min idé är att skapa en historia kring dataspelet ”Hearts of Iron Doomsday”, som utspelar sig mellan 1936-1953.

Spelet är mycket komplext och tar upp ett stort spektra av den tidens omständigheter såsom politik, handel, ekonomi, diplomati, forskning, krig, underrättelsetjänst m.m. Jag kommer löpande skriva kapitel allt eftersom spelet fortlöper. Berättelsen kommer att vara helt beroende av hur spelet utvecklar sig och jag kommer aldrig att ”loada” för att korrigera något eventuellt misstag. Går det åt helvete så kommer det också att gå åt helvete i berättelsen, vilket kanske kan bli roande det också. Kort och gott, jag vet inte hur berättelsen kommer att utveckla sig :)

Spelet simulerar ALLA länders förutsättningar under den här perioden. De flesta länders AI brukar agera historiskt. Men man kan aldrig veta, ibland sker väldigt intressanta saker som helt avviker från historiens gång.

Vill understryka att jag på intet sätt delar någon av karaktärerna i berättelsens åsikter eller handlingar. Berättelsen ska endast ses som underhållande text i alternativhistoria.

Spelet heter alltså ”Hearts of Iron Doomsday”, jag har installerat modden ”Stonyroad 2.08” vilket avsevärt förbättrar och FÖRSVÅRAR spelet (gör det ännu mer realistiskt)

Ta gärna en titt på: http://www.paradoxentertainment.se och http://www.stonyroad.de


Skriv gärna vad ni tycker! behöver ju veta om någon läser den, annars kan det ju kvitta :wink:


Prolog

Klockan hade precis passerat midnatt då Leonard anlände till sin gård utanför Göteborg. Gården, som han hade ärvt några år tidigare av sin farbror Greve Charles von Adelcreutz, såg mörk och ogästvänlig ut i natten. Någon timme tidigare hade Leonard noga följt valutvecklingen tillsammans med sina kollegor på Göteborgs Universitet där han undervisade i historia. Valet hade gått i Reinfelts favör och den borgliga alliansen stod nu som segrare. Det var kallt och regnet öste ner på den bladtäckta höstmarken. Leonard skyndade sig upp för den allé som sommartid vackert prydde gången upp emot huset. Denna natt förstärkte bara allén med dess karga träd, känslan av höst och ödslighet.

Väl framme vid lilla stentrappan som ledde upp till ingången fick en skugga, som dök upp från ingenstans, Leonard att tappa andan av skräck. Den rockförsedda gestalten vars ansikte man inte kunde se, tilltalade honom plötsligt:

- Var inte rädd, det finns ingen tid för rädsla. Ni, Leonard von Adelcreutz, är utvald att göra en resa som kan...och måste rädda mänsklighetens existens. I tiden där jag kommer ifrån har det ni en gång kallade ”Kalla kriget” blivit hett. Mänskligheten och moderjord är en hårsmån från total förintelse. Hur mycket det än smärtar mig måste ni se till att Adolf Hitler vinner 2:a Världskriget och för evigt omintetgör ett kallt krig mellan öst och väst. Jag är ledsen, men du kommer aldrig att se ditt liv som du nu har det. Ditt liv från och med nu kommer inom kort ta sin början 1934. Använd dina kunskaper om framtiden väl, du kommer behöva dem…


Inledning

Jag vaknade plötsligt av ljudet från en stad som vaknar upp. Jag hade svårt att vänja mig med den tunga cigarrdoften som ständigt låg närvarande i huset där jag sen några månader bodde. Jag öppnade genast fönstret och in strömmade den friska januarivinden med Berlins alla dofter. Året är 1936 och det har nu gått två år sen den mörka gestalten lyfte upp mig från mitt stillsamma liv och satte ner mig i denna tid som senare kom att betraktas som en av dem mest turbulenta perioden i mänsklighetens historia. Det har ännu inte gått en dag då jag inte plågats av tvivel och existentiell ångest beträffande mitt val att försöka hjälpa nazistavskummen till seger. Men jag fortsätter att göra det jag tror är rätt.


Bild

Leonard, tre månader efter ankomsten till Berlin 1934


Under de två år som jag tillbringat i denna tidsålder har jag genom noga överväganden kommit nära Hitler och den innersta kretsen runt honom. I hans ögon är jag en svensk adelsman med förmåga att kunna genomskåda människors avsikter samt att förutsäga framtiden. Med tanke på att jag ständigt har facit i hand är det inte svårt att briljera inför Hitler. Jag har använt mig av den lilla kunskap jag har om astrologi för att bli än mer övertygande. Efter att ha fångat Hitlers intresse och tycke har jag nu blivit utsedd till rikets ”förste rådgivare” och fått en egen stor våning i centrala Berlin med tillhörande personal och chaufför. Allt går enligt mina planer. Jag lever nu ett mycket privilegierat liv och jag måste ständigt påminna mig om mitt uppdrag och vilka fruktansvärda människor jag nu delar min vardag med.


Bild

Huset i Berlin där jag numera bor


Bild

Bild

De horoskop som jag sa mig kunna förtälja framtiden med


Förberedelse

Jag satte mig vid mitt skrivbord som var överfullt med rapporter och analyser av det politiska, industriella, ekonomiska och inte minst det militära läget i Tyskland. Dessa dokument hade upptaget all min tid den senaste månaden. Jag kunde varje detalj utan och innan. Idag hade jag svårt att koncentrera mig, jag hade fått äran att få privat audiens hos Hitler i eftermiddag. Trots att jag betraktades som en medlem av den innersta kretsen så var privata möten med Hitler sällsynta. Detta faktum väckte en stolthet inom mig, en stolthet som samtidigt äcklade mig.

Bild

Jag, vänster om Hitler efter hans fredsfördrag i Reichtag 21 maj, 1935

Min uppgift under det kommande mötet är att försöka förmå Hitler att överväga mina råd beträffande rikets framtid. Det kommer inte bli enkelt men med tanke på hur exakt mina tidigare analyser utfallit, tror jag mig ha en god chans att få gehör.

Här är en sammanfattad lista på mina förslag till åtgärder för Tredje Riket:
Ekonomi: Det råder brist på diverse ämnen och råvaror (rare materials) för industriproduktion. Det är av yttersta vikt att riket importerar dessa varor och bygger upp ett rejält lager för framtida bruk. Om inte riskerar vi att våra industrier ej kan gå på full kapacitet. Olja är en annan råvara som måste bunkras upp. När krigsmakten är fullt uppbyggd kommer det krävas enorma volymer.

Industri: Här är målet att bygga ut den industriella kapaciteten (IC) i samtliga regioner. Detta kommer inledningsvis att stanna upp Rikets totala uppbyggnad, men inom några år ge oss ovärderliga fördelar. Infrastruktur är ett område som också bör beaktas, jag vet dock av historian att Hitler själv har för avsikt att bygga ut samtliga vägnät i Tyskland, därför låter jag bli att ta upp frågan för att spara tid.

Inrikespolitik: Jag kommer att föreslå att Riket går mot en centralstyrd ekonomi. I tiden där jag kommer ifrån skulle detta vara vansinne. Men idag, 1936, väger fördelarna tyngre. Framför allt så kan man öka den totala industriproduktionen och efterfrågan på varor och tjänster som staten måste producera blir mindre. En annan fördel är att vetenskapsmän och forskning i allmänhet blir billigare ekonomiskt.

Den nuvarande ledningen för riket är följande:
• Head of State: Adolf Hitler
• Head of Government: Rudolf Hess
• Foreign Minister: Constantin von Neurath
• Industry Minister: Werner von Blomberg
• Interior Minister: Wilhelm Frick
• Head of Intelligence: Wilhelm Canaris
• Chief of Staff: Ludwig Beck
• Chief of the Army: Werner von Fritsch
• Chief of Navy: Erich Raeder
• Chief of Air Force: Herman Göring

På det stora hela ser det ok ut. Hess som Head of Goverment är dock ett tveksamt val. Hess är extremt lojal men saknar i mångt och mycket kompetens. Tänk om Hitler visste att han inom några år kommer att flyga till England med fredsförslag på eget initiativ. Jag vågar dock inte dela med mig av den vetskapen. En annan tveksam minister är Frick. Han är grym och totalt hänsynslös men inkompetent och saknar analysförmåga. Beträffande Beck som Chief of Staff så är det ett bra val. Han prioriterar manöver och snabbhet, vilket är den rätta strategin för vår krigsmakt.

Utrikespolitik: Av naturlig orsak har jag plågats av tanken på hur jag ska hantera Sverige på sikt. Lyckas jag med mitt uppdrag, dvs. att Tyskland står som segrare, så går Sverige ett mycket osäkert öde till mötes. Jag måste på något sätt knyta Sverige närmare Tyskland så snabbt som möjligt. Min första tanke var att genom politiska och mediala påtryckningar få Sverige mer tyskvänligt, men jag inser snabbt att Sveriges politiska ideologi är alltför avlägsen den nationalsocialistiska. Jag tvingas inse att Sverige måste tas med våld. Men med tanke på hur extremt outvecklad Sveriges armé är ända fram till mitten av 40-talet så borde vi, ifall vi agerar tidigt, snabbt kunna oskuldgöra motståndet och minimera lidande och dödsfall. Efter en snabb seger tillsätter vi därefter en tyskvänlig regering.

Underrättelsetjänst: Enligt underrättelsetjänsten finns där för närvarande drygt 50 spioner från främmande makt i Riket, detta kan inte accepteras. Därför måste vi bygga upp en ordentlig kontraspionageorganisation.

Forskning: Inledningsvis rekommenderar jag följande forskningsanslag:
- Konrad Zuse: För framtagandet av en grundläggande räknemaskin (för effektivisering av framtida forskning)
- I G Farben: För framtagandet av grundläggande maskindelar (för effektivisering av industrin)
- Messerschmitt AG: För framtagandet av ett nytt bas-stridssplan.
- Siemens: För framtagandet av avancerad konstruktionsmoduler.
- Rheinmetall-Borsig: För framtagandet av bas-fältartilleri

Krigsmakt:
Flyg: I dagsläget består vårt totala flygvapen av tre stridsdivisioner och åtta taktiska bombplansdivisioner. Denna kommer att prioriteras och byggas ut när vi utvecklat bättre flygplansmodeller.

Flotta: Flottans framtid har varit mycket svårt att ta ställning till. Jag kommer att föreslå att två kryssningsfartyg, två jagare och tre U-båtsdivisioner från 1918 omedelbart skrotas. Min första tanke var att skrota hela flottan och övertala Hitler att Tyskland aldrig kan konkurrera med Storbritannien när det gäller sjömakt. Men jag har tänkt om, dels kommer Hitler aldrig att gå med på detta, dels så kan en mindre flotta ta kontroll över Östersjön under förutsättning att Danmark är intaget och således Jyllands sund i vår kontroll. Total kontroll över Östersjön gör att trupper fritt kan transporteras över havet och att de största krigsskeppen kan ge eldunderstöd till armén i strider utmed kusten. Vår lilla flotta kommer också att behövas vid attacker mot Norge/Sverige. Enligt mina rapporter byggs just nu två stora kryssningsfartyg, två medelstora, två jagare och tre transportskepp. Byggnationen har kommit så pass långt att jag tänker låta dessa fartyg byggas klart.

Armé: I dagsläget består Tredje Rikets armé av 35 infanteridivisioner, 3 lätta pansardivisioner och en mobil stab. Armén kommer givetvis utvecklas och byggas ut allt eftersom, vi inväntar dock ny teknologi och nya doktriner.1936

Vakten stängde dörren bakom mig. Tankarna virvlade runt i min hjärna, jag tog ett djupt andetag och försökte summera mötet medan jag gick längs den långa, marmorförgyllda korridoren. Trots att Hitler stundtals såg ut att vilja slita mig i stycken så kändes det som om att jag ändå fick fullständigt gehör. Den största diskussionen handlade om huruvida Tyskland skulle följa Dönitz förslag och satsa på en ubåtsflotta. Min rekommendation var att en sådan flotta kostar mer än vad den ger. Detta gjorde Fhuren ursinnig men han lugnade sig när jag förklarade att Tyskland istället borde använda den tid och energi det skulle ta att bygga upp en flotta, till att istället satsa på raket- och atomteknologi.

Bild
Hitlers kontor där vår diskussion ägde rum


Jag hade knappt kommit tillbaka till min våning fören jag fick rapporter om att mina rekommendationer satt statsmaskineriet i rullning. Jag kunde inte låta bli att känna en viss stolthet och tillfredsställelse.

Lägesrapporter:

Bild
Det territoriala läget 1936

Bild
Tysklands ledning 1936

Bild
Forskningsanslag 1936


Viktiga händelser
I februari månad får jag besked om att Röhm och 70 högt uppsatta officerare inom SA anhållits och avrättats för högförräderi. Tänk om folk visste vad jag vet, nämligen att anklagelserna var helt falska, iscensatta av Hitler och hans närmaste män. Röhm och SA blev till slut ett för stort hot mot maktballansen i Tredje Riket. Nåväl, Röhm var en sadist som säkert förtjänade straffet.

Hitler lyder mitt råd och omedelbart skrota en del fartyg från 1918, till många amiralers förtret.

Bild
Gamla skepp skrotas


Det spanska inbördeskriget bryter ut mellan nationalister och republikaner. Innan jag hunnit samspråka med Hitler har han och Göring bestämt sig för att skicka flyg- och bomplansdivisioner för att understödja nationalisterna och general Franco. Divisionerna får namnet Legion Condor och består av ca 6000 flygplanspersonal. Jag vet att deras handlingar i Spanien kommer att bli vidriga men deras erfarenhet kommer att bli ovärderlig i nästkommande krig.

Bild
Spanska inbördeskriget


Olympiska spelen går av stapeln i Berlin, de tyska framgångarna blir stora och Hitler utnyttjar det framgångsrikt i propagandasyfte.

Bild
OS, 1936

”De sportsliga och ridderliga bataljerna väcker det bästa i människans karaktär. De splittrar inte deltagarna utan fostrar dem i förståelse och respekt. Idrotten förenar också länder i en fredsanda. Därför ska den olympiska elden aldrig slockna.”

-Adolf Hitler (min översättning)

Kraften under 1936 läggs framförallt på utbyggnad av fabriker samt uppdatering av de gamla taktiska bombdivisionerna. Kontraspionaget byggs ut och flera spioner från främmande makt oskadliggörs
Gentlemannen

Kilroy
Fanjunkare
Fanjunkare
Inlägg: 442
Blev medlem: 17 jul 2005 10:09
Från: Skåne
Militär Grundutb: Ej mönstrat än
Ort: Skåne
Kontakt:

Inlägg av Kilroy » 22 jul 2006 09:17

Wow! Vilket otroligt inlägg! Det är bara till att buga :hail:

Edit: Varmt välkommen till KF!

Användarvisningsbild
Element_Five
Överstelöjtnant
Överstelöjtnant
Inlägg: 2973
Blev medlem: 06 apr 2006 13:17
Kön: Man
Från: Skåne
Militär Grundutb: Infanteriet/Mek
Intresse: Andra världskriget
Ort: Skåneland
Kontakt:

Inlägg av Element_Five » 22 jul 2006 09:28

Händer att jag själv skriver något mindre avancerade AAR efter att ha spelat/spelar men nu känner jag mig extremt töntig för det här var otroligt :hail:

Riktigt riktigt häftig, ska verkligen bli kul att läsa fortsättningen känns tom lite små spännande för man vet inte hur det ska sluta och är ju lite smått skönlitterärt.

Tummen upp för din tråd här.
.: Legitimerad skrivbordsgeneral, nörd och tvåbarnspappa!

Användarvisningsbild
Setä
Pensionerad
Pensionerad
Inlägg: 6619
Blev medlem: 19 maj 2006 21:39
Från: Finland
Militär Grundutb: Infanteriet/Mek
Ort: Finland
Kontakt:

Inlägg av Setä » 22 jul 2006 13:04

Intressant! Har inte själv ännu orkat lägga in mej i HoI men kanske man borde omvärdera? Ser fram emot fortsättningen.
Käyttääkö eversti viinaa kastikkeena?

Gentlemannen
Menig
Menig
Inlägg: 60
Blev medlem: 21 jul 2006 22:07
Kön: Man
Från: Halland
Militär Grundutb: Annat
Ort: Halland
Kontakt:

Inlägg av Gentlemannen » 22 jul 2006 14:03

Sicket trevligt välkomnande jag fick! Kul att ni gillade texten, det sporrar mig att skriva mer :) Här kommer en kort fortsättning,

1937

Viktiga händelser:
Det blev ett rätt lugnt år. Vi har inlett samtal med Italien och Japan angående det allt växande hotet från bolsjevismen. Jag deltog ej på mötet men fick tillfälle att utbyta några ord med herr Mussolini. Minst sagt märklig känsla.

BildMussolini på besök


Jag gick och väntade på beskedet…och så kom det. Den 6 maj fick jag rapport om att zeppelinaren Hindenburg hade sprängts i luften ovanför New Jersey, USA. Jag kanske hade kunnat stoppa katastrofen men jag har ingen aning om vilka konsekvenser min handlingar i denna tid kan få. Därför har jag bestämt mig för att endast påverka historien när det är absolut relevant för mitt uppdrag.

Bild
Hindenburg, 6 maj


Hitler beordrar att Tysklands vägnät ska byggas ut. Autobahn skapas. Med lånade pengar sätter han folk i arbete och förbättrar infrastrukturen vilket är till gagn för både folket och armén.

Bild
Autobahn


Vårt kontraspionage är fullt utbyggt. Vi ser en hel del försök till spionage. Tyvärr lyckas England infiltrera några spioner. Vi vet ännu inte vilka konsekvenser detta kan få.

Kriget i Spanien fortsätter. Med hjälp av Legion Condor har nu nationalisterna fått ett rejält övertag. Jag har några funderingar kring Spaniens framtid…mer om detta längre fram.

Vi avvaktar med att bygga ut vår krigsmakt även detta år. Vår forskning går dock på högvarv och vi räknar snart med att det ger resultat.
Gentlemannen

Användarvisningsbild
JaCke
Major
Major
Inlägg: 1873
Blev medlem: 29 apr 2005 15:39
Från: Finland
Militär Grundutb: Frisedel
Intresse: Generellt intresse
Ort: Södermanland
Kontakt:

Inlägg av JaCke » 22 jul 2006 14:20

Otroligt! :hail:

Liknar lite Chisets sammanfattning av hans HoI-spelande. Ser fram emot fortsättningen!

Gentlemannen
Menig
Menig
Inlägg: 60
Blev medlem: 21 jul 2006 22:07
Kön: Man
Från: Halland
Militär Grundutb: Annat
Ort: Halland
Kontakt:

Inlägg av Gentlemannen » 23 jul 2006 00:26

Gott o höra Jacke! Här kommer fortsättningen.1938

Viktiga händelser:
Vi har inlett en omorganisation där vår krigsmakt allt mer förändras till en yrkesarmé. Följande divisioner börjas sättas ihop:
- 4 pansardivisioner (PzKpfw.III)
- 5 flygfighterdivisioner (Messerschmitt BF – 109F Franz)
- 4 infanteridivisioner görs om till 4 motoriserade divisioner
- Vi får vår första SS infanteridivision, Waffen SS (fortfarande i utvecklingsstadiet)
- En hel mängd infanteridivisioner med tillhörande brigader.

En av de största och viktigaste händelserna detta år är att våra territorier utvidgads. Genom mycket skickliga politiska handlingar har Fuhren fått till en ”sammanslagning” (anschluss) med Österrike. Våra grannländer protesterade naturligtvis. Hitler ordnade en konferens i München där Englands utrikesminister Chamberlain, Daladier och Mussolini var inbjudna för att diskutera frågan. Det blev ingen diskussion, Tjeckien offrades för ”fred i vår tid”. Jag såg Chamberlain när han stolt gick till sin väntande bil med undertecknande dokument. Jag kunde inte låta bli att känna en viss sorg. Tänk om han visste vad som snart väntade världen.

Bild
Munchendeklarationen

Bild
Münchenkonferensen


Österrike var nu en del av det Tredje Riket. Sammanslagningen gav oss inte bara viktiga industrier utan drygt 10 infanteridivisioner, 1 mobilt högkvarter och 3 flygdivisioner. Dessa trupper sattes genast i träning för att kunna ingå i vår reguljära krigsmakt. Ett annat område där vi utökat våra gränser är i Sudetenland i Tjeckoslovakien. Förutom landområdena fick vi pansarteknologi och 5 divisioner kavalleri som kommer att användas i framtida partisanbekämpning.

Bild
Hitler välkomnas av lyckliga österrikare


I Spanien håller republikanerna nu endast Madrid, ett nederlag är oundvikligt.


Vår industriminister, Hjalmar Schacht, har invändningar mot Fuhren i en rad frågor och blir därför avskedad, Valter Funk ersätter honom.


Sen några månader tillbaka har jag gett order om att få regelbundna rapporter från underrättelsetjänsten beträffande Sverige. Denna kväll, då jag satt och avnjöt en cognac och en bok framför brasan i min våning, knackade det på dörren. Det var min betjänt som berättade att en svensk man just lämnat ett paket till mig.

Bild
Min läshörna

Min nyfikenhet gjorde att jag slet upp paketet i all hast. Det jag sedan fick läsa var något som aldrig kommit till den offentliga historiens kännedom. De nya uppgifterna fick mig också att tänka om beträffande Sveriges framtid. Det visade sig att det finns en stor, underjordisk organisation i Skandinavien som kallar sig ”Det Nordiska Brödraskapet” beståendes av officerare, politiker, affärsmän och rojalister, som har som mål att ena Skandinavien under ett ”Storskandinavien”. Denna organisation är villig att alliera sig med Tyskland vid ett maktövertagande. Detta rike skulle säkra Sveriges framtid och bli en betydande allierad för Tyskland. Min tidigare planering att inta Danmark, Sverige och Norge kvarstår med undantaget att jag kommer att överlåta makten till brödraskapet när tiden är rätt. Den nya utmaningen blir hur vi ska agera i Finland. Brödraskapet understryker vikten av att även Finland måste ingå i det nya nordiska riket. Problemet är att Finland kommer att utgöra en viktig allierad i det kommande kriget mot bolsjevismen, att inta landet innan det finska vinterkriget vore oklokt. Tyskland skulle dessutom riskera att dras in i en konflikt med Sovjetunionen tidigare än vi vill. Vi får helt enkelt avvakta att anfalla Finland tills de slutet fred med sin granne i öst. Under tiden får de återstående nodiska länderna stå under tysk kontroll.

Bild
Det Nordiska Brödraskapet

Bild
Karta med mötesplatser och lämpliga attackområden, bifogat i paketet.


Jag blir personligen inbjuden till en helg med Hitler i varglyan i de Österrikiska alperna. Hitler vill höra mina åsikter beträffande Rikets framtida utbredning, det tyska folket behöver ju som bekant ”lebensraum”. Mötet ligger perfekt i tid nu när mina planer för Skandinavien är klara. Efter en lång flygtur nådde jag då äntligen den beryktade ”varglyan”. Det blev en mycket intensiv helg. Jag berättade om mina idéer om Storskandinavien. Hitler gillade mina tankar och var förövrigt på strålande humör. Vi diskuterade även Polens framtid. Precis som jag misstänk hade Fuhren redan bestämt sig för att en attack skulle äga rum direkt efter sommaren nästa år. Jag lyckades övertala honom att istället anfalla så fort marken hade torkat upp, troligtvis någon gång i mars/april. Det skulle ge oss tid för våra operationer i Danmark, Norge och Sverige. Går allt som planerat är dessa länder plus Polen intaget innan 1939 är slut.

Bild
Jag och Hitler i varglyan, 4 juni.


Kriget kommer allt närmare…spänningen tilltar…en skräckblandad nyfikenhet spökar ständigt i mitt sinne.
Senast redigerad av 3 Gentlemannen, redigerad totalt 24 gång.
Gentlemannen

Gentlemannen
Menig
Menig
Inlägg: 60
Blev medlem: 21 jul 2006 22:07
Kön: Man
Från: Halland
Militär Grundutb: Annat
Ort: Halland
Kontakt:

Inlägg av Gentlemannen » 24 jul 2006 18:50

1939

Viktiga händelser:
Fortsatta påtryckningar mot Tjeckoslovakien resulterar i att landet formellt försvinner och att Tyskland och Slovakien delar upp landområdet mellan sig. Slovakien under ledning av general Tiso är från och med nu vår första allierade. Ur våra nyvunna landområden tas 4 pansardivisioner fram, som efter att de uppdaterats blir en bra tillgång till armén.

Våra industrier går nu på högvarv, infanteri, AA, flyg samt militärpolis konstrueras. Vårt mål är att vi ska kunna ha en tillräckligt stor krigsmakt för att kunna anfalla Polen så fort marken torkat upp efter en blöt vinter. Jag följer spänt utvecklingen, det är av största vikt att vi hinner följa den tänkta planeringen.

I Rostock ligger våra transportskepp redo att förflytta våra trupper till Sverige efter kampanjen i Polen.

Genom politiska medel blir Memel i västra Litauen vårt. Vi har nu ingått en non-aggressionpact med landet.

Bild


I Spanien har nu Franco och nationalisterna till sist krossat det sista motståndet i Madrid. Legion Condor med all dess flygpersonal kommer tillbaka med mycket värdefulla erfarenheter.


Bild

Er fuhrt durch sturm und grausige signale. Des fruhrots seiner treuen schar zum werk. Des wachen tags undpflanzt DAS NEUE REICH

Så var då tiden inne. Goebbels hade under en lång period arbetat med att konstruera en förklaring som legitimerade en attack mot Polen. Denna förklaring genljöd nu ut över världen och kl. 5.00 den 11 april marscherade tyska trupper över gränsen mot Polen.

Bild
Löpsedlar


Attackplanen såg ut på följande vis.

Utgångspunkt Ledning Mål
ARMÈ
Armégrupp nord:
Köningsberg Lt Riecherau, 3 div Attack. Suwalki + Grodno
Köningsberg Lt. von Falkenhorst, 3 divAttack Suwalki

Elbing Gen. Leeb, HQ, 3 div Understöd attack Torun
Elbing Lt. von Witzleben, 3 div Attack Torun
Elbing Lt Guderian, 3 div (pansar, mot.) Attack Torun

Stettin Gen. List, HQ, 5 div Understöd attack Bydgoszcz

Armégrupp mitt:
Kustrin Gen. von Bock, HQ, 7div Attack Bydgoszcz
Kustrin Lt. Bush, 3 div Attack Bydgoszcz

Kustrin Lt. Student, 3 div Understöd attack Bydgoszcz

Armégrupp syd
Opeln Gen. von Rundstedt, HQ, 6 div Attack Czestochowa
Opeln Lt. Walzer. 3 div Understöd at. Czestochowa
Opeln Lt. von Weichs, 3 div Understöd at. Czestochowa
Opeln Lt. Mainstein, 3 div (pansar, mot.)Attack Lublin
Opeln Lt. Rommel, 3 div (pansar, mot.) Attack Radom
Opeln Lt. von Kluge, 3 div Attack Kielce
Opeln Lt. Hoth,3 div Attack Lublin
Opeln Gen. Dietl, 2 div (bergsjäger) Avvakta attack Cracow

Bild
Utgångsläge 11/4, kl. 05.00. Svarta pilar=Attack och avancemang, Röda pilar=Understöd

Krigsrapporter:
Trots att vi endast hade 4 flygdivisioner avsatta för operationen tog vi direkt grepp om luftherraväldet. Samtliga delattacker gick som planerat. Vår armé var både numerärt, materiellt och taktiskt överlägsna. Redan efter knappt fyra dagar hade vi trängt in en bra bit i Polen.

Bild
Läget 14/4, 13.00 (lägg märke till blitzkriegstrategin)

Bild
Taktisk utvärdering vid högkvarteret i Breslau, 15/4

Det enda stället där vi stött på hårt motstånd är i skogsregionen Suwalki nordöst om Warszawa. Nio divisioner under ledning av Riecherau, von Falkenhorst och Guderian, med understöd av taktiska bombplan, kämpar frenetiskt mot 6 polska divisioner. Marken är gyttjig på dagarna och stelfrusen på nätterna, vilket ställt till oväntade problem. Motståndet höll ut i flera dagar.

Bild
Truppér i Suwalki


Den 29 april, 18 dagar efter den inledande attacken, kapitulerar Polen. Utan min vetskap har Hitler iscensatt Molotov – Ribbentrop pakten, vilket vi nu realiserar. Polen delas således mellan Tyskland och Sovjetunionen.

Bild

Bild

I de västra delarna, vaktar drygt 30 divisioner, gränsen mot Frankrike. Luftrummet bevakas av 4 divisioner från luftwaffe. Flera intensiva luftstrider äger rum med förhållandevis gott resultat.

Tanken var nu att så snabbt som möjligt dirigera om våra trupper att dels förstärka fronten mot Frankrike och dels inleda våra operationer i Skandinavien. Enstämmiga rapporter från både undertjänsten och spaningsflyg får oss dock att tänka om. Det verkar nämligen som våra vindrickande grannar i väst har mycket färre divisioner klara än vad vi hade räknat med. Jag, Hitler och högsta ledningen var samlade i ett gammalt renässansslott i Breslau i östra Tyskland. Jag visste att de flesta höjdarna här inte gillade mig. På ytan var alla vänliga, men blickarna de gav mig gick inte att ta fel på. Jag höll mig i bakgrunden, försökte att i största utsträckning enbart tala till Hitler. Diskussionen om hur vårt nästa steg skulle se ut hade börjat ta fart. Plötsligt höjer Hitler rösten och ber alla vara tyst, sen tittade han på mig, och säger med dämpad röst: Vad har vår svenske vän för synpunkter i frågan? Alla blickar riktades åt mitt håll, där jag stod lutad mot en vägg i ett av rummens hörn. Jag funderade några sekunder, tog en stor klunk av vinet - ”Anfall Frankrike med allt vi har, Skandinavien kan vänta”. Hitler tittade med förtjusning på mig, ”där mina herrar har vi vårt svar, de franska veklingarna ska få smaka på tyskt stål och vi ska få vår revansch!!!” Sieg Hail! Sieg Hail!!!

Bild
Egentagen bild från konferensen

Följande dag började hela vår massiva armé att röra sig västerut. Jag kunde inte sova den natten, vi kommer att anfalla Frankrike nästan ett år innan det historiska datumet för attacken. Må lyckan vara med oss...och gud bevare mig.
Gentlemannen

Användarvisningsbild
Element_Five
Överstelöjtnant
Överstelöjtnant
Inlägg: 2973
Blev medlem: 06 apr 2006 13:17
Kön: Man
Från: Skåne
Militär Grundutb: Infanteriet/Mek
Intresse: Andra världskriget
Ort: Skåneland
Kontakt:

Inlägg av Element_Five » 24 jul 2006 22:36

Du borde bli författare, kan knappt vänta på fortsättningen. Ett spännande tillskott på KF.
.: Legitimerad skrivbordsgeneral, nörd och tvåbarnspappa!

Användarvisningsbild
timthorn
1:e Sergeant
1:e Sergeant
Inlägg: 371
Blev medlem: 08 jan 2006 23:56
Kön: Man
Från: Östergötland
Militär Grundutb: Pansar
Ort: Östergötland
Kontakt:

Inlägg av timthorn » 25 jul 2006 12:22

:hail: :hail: :hail: Håller med om att detta är bra, RIKTIGT bra. Lägger ner allt vad läsning heter och väntar med spänning på nästa del.

Tack för detta!


Mvh timthorn
Mvh timthorn

Användarvisningsbild
Jason__Voorhees
Förvaltare
Förvaltare
Inlägg: 523
Blev medlem: 24 jun 2006 17:42
Ort: Västra Götaland
Kontakt:

Inlägg av Jason__Voorhees » 25 jul 2006 12:49

Vilket arbete! :hail: Jättebra läsning och ett jätte bra jobb! Du måste få ett karma poäng för det här! Tack tack! :hail:
Mess with the best, Die like the rest!

Gentlemannen
Menig
Menig
Inlägg: 60
Blev medlem: 21 jul 2006 22:07
Kön: Man
Från: Halland
Militär Grundutb: Annat
Ort: Halland
Kontakt:

Inlägg av Gentlemannen » 25 jul 2006 15:24

Jag tackar ödmjukast. Det är när man får sånna kommentarer som man verkligen blir sugen på att skriva mer, himla kul :)1939 del 2

Denna redogörelse blir kort, jag ska strax med ett plan till Sverige jag där jag ska träffa representanter för Det Nordiska Brödrarskapet.

Utgångspunkt
Efter drygt två veckor har vår armé omorganiserat sig och 48 divisioner står nu stridsklara i Cologne. Stridsplanen är enkel, samtliga pansardivisioner ska avancera med full kraft mot Paris (Liég --> Namur (Belgien) --> Valenciennes (Belgien) --> Amiens --> Paris) ”Korridoren” som uppstår fylls upp med infanteri och motoriserat infanteri. 35 divisioner bevakar gränsen mot Maginotlinjen. Efter att Paris är intaget delar pansarstyrkorna upp sig skapar ”korridorer” åt alla håll för att förstöra franska försörjningslinjer, framför allt gentemot deras trupper vid i Maginotlinjen.

Bild

Krigsrapporter
Den 15 juni kl. 05.00 sätts planen till verket. Vi förklarar krig mot Belgien och sätter armén i rullning. Planen går perfekt, på mindre än två dagar har våra pansarförband nått Paris. Det belgiska motståndet gav snabbt vika och de franska styrkorna blev totalt överrumplade då de framförallt var koncentrerade till Maginotlinjen, precis som jag förutspått. En brittisk expeditionsstyrka på runt 10 divisioner (inklusive pansarförband) sätter dock några käppar i hjulet och delar av våra pansarförband i Paris tvingas norrut för att ta sig an britterna. Vi stryper snabbt försörjningslinjerna till de brittiska styrkorna och de tvingas retirera till Belgien där de inom några dagar hinns ikapp och blir förintade. Efter att våra trupper omgrupperat i Paris avancerade de söderut och stängde alla försörjningslinjer till Maginotinjen. Den 21 juli, mindre en månad efter attacken, kapitulerade Frankrike. Samtal med ledande franska politiker resulterar i att vår överhöghet godtas och Vichy Frankrike upprättas.

Bild
Tyska trupper vid fronten nära Amiens, Frankrike.

Bild
Två dagar efter invarsionen

Bild
Sju dagar efter invasionen

Bild
27 dagar efter invasionen

Bild
Fångar från den brittiska expeditionsstyrkan i Dunkerque

Bild
Paris intaget

Bild

Strax efter att Paris fallit tog Mussolini kontakt och erbjöd att gå med i vår allians. Även om italienarna har många brister är det en bra allierad som kan fungera som en mur söderut. De kan också bli en maktfaktor i Medelhavet då de på sikt kan bygga upp en kraftig flotta.

Bild
Gentlemannen

Användarvisningsbild
McCoy
General
General
Inlägg: 9392
Blev medlem: 06 mar 2004 15:05
Kön: Man
Från: Västerbotten
Militär Grundutb: Frisedel
Intresse: Modellbygge
Ort: Skellefteå
Kontakt:

Inlägg av McCoy » 25 jul 2006 16:57

Vänligen posta ej bilder som är större än 1024 x 768. Även bilder av den storleken är gränsfall men posta ej större bilder än så är du snäll.
Semper fidelis - McCoy

Förr var det nu, men jävligare var det desto värre. Men så här jävla sämre har det ta mig fan aldrig varit så dåligt! - Okänd

Gentlemannen
Menig
Menig
Inlägg: 60
Blev medlem: 21 jul 2006 22:07
Kön: Man
Från: Halland
Militär Grundutb: Annat
Ort: Halland
Kontakt:

Inlägg av Gentlemannen » 25 jul 2006 17:43

Opps, sorry...ska tänka på det.
Gentlemannen

Användarvisningsbild
Sköld
1:e Sergeant
1:e Sergeant
Inlägg: 355
Blev medlem: 06 apr 2006 15:18
Från: Stockholm
Militär Grundutb: Frivilligorg
Ort: Stockholm
Kontakt:

Inlägg av Sköld » 25 jul 2006 20:40

Mycket bra och intressant! Man tackar för den fina läsningen.

Skriv svar

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: 4 och 0 gäster